Kutventje Bauke (in ontwikkeling)

KUTVENTJE BAUKE is een coming of age-serie waarin BAUKE (16) vecht voor een leuk leven in een benauwd dorp. Maar stiekem wil Bauke ook graag dat zijn vader hem leuk vindt zoals hij is. En dat is niet zo makkelijk als je een compleet ander wereldbeeld hebt. Zijn vader wil namelijk dat Bauke hun naam in het streng gereformeerde dorp zuiver houdt. In Bauke woedt echter iets dat sterker is dan alle regels bij elkaar: de drang om te fucken, oversekste grappen te maken, te etteren.

En elke keer dat die drang opspeelt, stelt hij zijn vader teleur. “KUTVENTJE” roept zijn vader dan kleinerend.
Op straat hoor je weleens dezelfde kreet: “AAAH KUTVENTJE”.  Maar dan temidden van een heleboel gelach en geschater. Niet kleinerend, maar vererend. Voor de andere jongeren, maakt Bauke namelijk het benauwende dorpsleven groots. Elke aflevering heeft Bauke een hilarisch avontuur dat eindigt met een teleurgestelde vader en een nog hogere status onder de jongeren.

Uiteindelijk moet Bauke leren om zijn vader te vragen om hem te nemen zoals hij is. Pas dan kan Bauke zichzelf accepteren als een volwassen man met een groot talent om het leven net wat leuker te maken dan het is.
Elke mini-film duurt 10 minuten en bevat een grotendeels afgerond miniverhaal. Het mooie van deze serie is: elke aflevering is een filmisch kunstwerkje. Dus geen kabbelende serie, maar een serie met veel energie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Motivatie: Ik heb drie vrienden die elk een deel van Bauke zijn. Ik hou zo ongelofelijk veel van hen, omdat ze mijn leven een klein beetje leuker maken dan het daadwerkelijk is. Maar deze vrienden hebben ook alledrie een donkere kant die ze heel dapper te lijf gaan met lol.
Goeie series hebben ook diezelfde gave. Met deze serie hoop ik het normale leven van alle kijkers dapper te lijf te gaan met lol.

Afleveringen:
Bauke krijgt geen ontlading
Dit wordt aflevering 1. Bauke probeert zich al de hele dag op allerlei manieren te ontdoen van de druk op zijn prostaat (lees: hij wil masturberen). Echter hij wordt telkens gestoord. Tot overmaat van ramp moet hij ook nog Piet spelen op de basisschool waar zijn vader directeur is. Net voor hij het podium op moet, ontmoet hij een hele leuke Stroopwafelpiet. Als zijn vader klaar is met het introduceren van Sint en pieten ‘een feest dat wel wat ontlading kan gebruiken’ gaat het doek open. Daar staat Piet Bauke een stroopwafelpiet te neuken. De kinderen reageren onthutst. Vader verklaart Bauke de oorlog.
Bauke zet Pretpark Biblebelt op
De vrienden van Bauke stoken Bauke op om rondleidingen te gaan geven over de slechte kanten van de Biblebelt. “Hier werden vroeger jongetjes betast. Hier woonde een vieze oom.” Het is een grote hit, maar zijn vader vindt dat het hun dorp in een kwaad daglicht zet.
Bauke heeft geen surprise, terwijl zijn gezinsleden er wel een hebben
Bauke jat alle klokken van het dorp
Bauke redt een vogeltje
Bauke gaat goddomme niet naar een ander zonnestelsel
Bauke’s vader stikt (Als korte film Lucht ingezonden voor NTR Kort)
Als Bauke het goed probeert te maken met zijn vader, op een zo volwassen mogelijke manier, zonder al te veel grappen, vertelt vader dat hij Bauke nooit meer wil zien. Dan stikt Bauke’s vader en hebben ze beiden nog een laatste kans om het goed te maken. Bauke wint de strijd om goedkeuring van zijn vader op hetzelfde moment dat hij zijn vader verliest.

Wie is Jasper?
(links in beeld)

links: Jasper

Mijn leraren en klasgenoten omschrijven mijn stijl als jongensachtig, soms grappig, gek (soms te gek) maar het raakt wel. Bij mijn afstuderen ging het over ‘Een scheet en een traan.’ Dat zegt alles wel.

Talent
De examencommissie van The Script Acadamy (afgestudeerd in 2020) loofde mijn gewaagde genremix: met RETREAT vertelde ik een rouwverwerkingsverhaal binnen een komedie. Ik kan, volgens de commissie, verrassende scènes creëren en ik heb een talent om drama fysiek te vertellen.

Geloof
Er zijn volgens mij twee manier om films te maken. Je kunt geloven dat een film een manier is om de werkelijkheid te verbeelden, maar voor mij is het kijken en het maken van een film juist een manier om te ontsnappen aan die werkelijkheid. Ik weet zelf wel hoe de werkelijkheid eruit ziet. Ik wil lachen, ik wil spektakel, ik wil dingen zien die wonderlijk zijn. En zonder drama bestaat film niet en bestaat lol niet. Een personage moet voor mij met allerlei coping mechanismns vechten om het drama niet te hoeven voelen.

Ik hou van wat lucht. Een lach is het allermooist op een betraand gezicht en een traan is het allermooist op een lachend gezicht.

 

 

Recent Projects

Groenpand
Real Life
Ithaka Internationale School
Real Life
Wie zorgt er voor de zorg?
Commerciëel Fictie
Lieve jonge dokter – Zin in Zorg
Real Life
Wensenbank – Yarden
Commerciëel Real Life
Turn the Tide
Commerciëel Fictie
Geld verdienen
Commerciëel Fictie
Nivon
Commerciëel Fictie
Hooghiemstra
Real Life
Fonds voor Cultuurparticipatie
Fictie
Man Bijt Hond: Nieuwsjager
Televisie
Man Bijt Hond: Man in Vrouwenkleding
Televisie
Man Bijt Hond: Gabber
Televisie
Man Bijt Hond: Man in Rolstoel
Televisie
Man Bijt Hond: Don&Diana
Televisie
Man Bijt Hond: Don&Diana
Televisie
Utrechts Landschap – TVC
Commerciëel Fictie
ExamenOverzicht
Commerciëel Fictie
Prison Escape – Trailer
Commerciëel Fictie
Yarden – Stephan
Commerciëel Fictie
Pels Rijcken
Fictie
Nederlands Filmfestival – Aftermovie
Commerciëel Real Life
HEMA
Real Life
Morgen is er Zon (gerealiseeerd)
Scenario
Yarden – Youtube Snack
Real Life
El Salvador (gerealiseerd)
Scenario
NOC*NSF
Commerciëel Fictie
Zin in Zorg
Commerciëel Fictie
Staatsloterij
Fictie
Rijkswaterstaat
Commerciëel Fictie
Mission Statement BLIK
Fictie Onafhankelijk
Prison Escape – Keizer
Commerciëel Fictie