De SpreekbeurtBende (In ontwikkeling)

Toni (meisje van 11) gaat gebukt onder een naderende scheiding van haar ouders en ook op de basisschool vindt ze geen aansluiting. De emotionele noodlanding die Toni maakt is om zich volledig te focussen op het redden van de aarde. Helaas maakt dat haar beide problemen niet ongedaan. Totdat het populairste meisje op haar school DEWI (11) haar in het geheim laat zien dat de aarde niet te redden is door iemand die er niet bijhoort op school. Je moet volgens haar eerst gehoord worden voor je iets kunt veranderen. Het probleem is dat je er pas bijhoort als je nonchalant het milieu vervuilt. Kan Toni haar idealen tijdelijk laten varen, om te blijven strijden voor haar idealen?

Synopsis: Op de eerste dag van dit verhaal gaat Toni naar een nieuwe school, omdat ze te veel gepest wordt op haar vorige school. Voor Toni naar school gaat, vertellen haar ouders haar nog iets belangrijks. Ze gaan scheiden. Toni, hevig aangedaan, besluit om zich nog meer op het milieu te richten dan ze al deed. Ze reageert zo: “Hoe kunnen ze daar nu om huilen? Bespaar je het water liever!”

Op haar eerste dag op haar nieuwe school ontmoet Toni ook haar nemesissen: Een groepje mooie klasgenootjes dat net als alle andere kinderen heel veel vervuild op de school. Dat is stoer. En tot overmaat van ramp, krijgt Toni ook nog de opdracht om de week erna een spreekbeurt te houden voor de hele klas.

Maar in de middag ziet ze de aanvoerder van het groepje nemesissen DEWI (11) in de duinen plastic verzamelen. Ze volgt haar. Dewi laat haar zien dat het veel beter is om er eerst bij te horen en dan pas de mensen te veranderen.Toni zegt dat het nooit is toegestaan om te vervuilen. Ook niet als het je helpt om je klasgenoten te overtuigen. Dewi overtuigt haar om alleen voor deze spreekbeurt eenmaal iets te doen aan haar presentatie.

En zo ontstaat daar in het hutje in de duinen de Spreekbeurtbende. Een bende die in het diepste geheim werkt aan spreekbeurt die de wereld gaat veranderen. Of in ieder geval hun school.

Met de naderende scheiding op de achtergrond werken Toni en Dewi samen aan het samenstellen van de bende die deze spreekbeurt groot moet gaan maken. Maar ze hebben ook evenveel discussies over de te varen koers.Poging 1 is in ieder geval een groot fiasco: Als Toni de spreekbeurt wil doen, blijkt dat ze hem in het Engels moest doen. Het wordt een groot fiasco en ze krijgt een herkansing.

In de aflevering erna krijgt Toni telkens te maken met het dilemma om populariteit te gebruiken om zich te laten horen en zo wordt haar spreekbeurt steeds mooier en geheime vriendschap met Dewi, Sterre en Lieve steeds hechter. Maar haar idealen krijgen wel wat te verduren hierdoor.
Als Dewi regelt dat de hele school bij de spreekbeurt is ontploft de bende. Toni vindt dat veel te eng en valt in haar valkuil: ze is veel te rechtlijnig en niet sociaal. Ze stapt uit de bende.

Uiteindelijk komt de bende weer samen en maken ze een spetterende spreekbeurt. Niet voor de hele klas, maar voor de hele school. Toni leert dat ze sociaal kan zijn, zonder al haar idealen te verloochenen.

Deze serie voor stoere meisjes bestaat uit 8 afleveringen van 12 minuten met elke keer een afgeronde les voor Toni en Dewi. Maar uiteindelijke spreekbeurt geeft ze pas in aflevering 8.

Wie is Jasper?

Mijn leraren en klasgenoten omschrijven mijn stijl als jongensachtig, soms grappig, gek (soms te gek) maar het raakt wel. Bij mijn afstuderen ging het over ‘Een scheet en een traan.’ Dat zegt alles wel.

Talent
De examencommissie van The Script Acadamy (afgestudeerd in 2020) loofde mijn gewaagde genremix: met RETREAT vertelde ik een rouwverwerkingsverhaal binnen een komedie. Ik kan, volgens de commissie, verrassende scènes creëren en ik heb een talent om drama fysiek te vertellen.

Geloof
Er zijn volgens mij twee manier om films te maken. Je kunt geloven dat een film een manier is om de werkelijkheid te verbeelden, maar voor mij is het kijken en het maken van een film juist een manier om te ontsnappen aan die werkelijkheid. Ik weet zelf wel hoe de werkelijkheid eruit ziet. Ik wil lachen, ik wil spektakel, ik wil dingen zien die wonderlijk zijn. En zonder drama bestaat film niet en bestaat lol niet. Een personage moet voor mij met allerlei coping mechanismns vechten om het drama niet te hoeven voelen.

Ik hou van wat lucht. Een lach is het allermooist op een betraand gezicht en een traan is het allermooist op een lachend gezicht.

Recent Projects

Groenpand
Real Life
Ithaka Internationale School
Real Life
Wie zorgt er voor de zorg?
Commerciëel Fictie
Lieve jonge dokter – Zin in Zorg
Real Life
Wensenbank – Yarden
Commerciëel Real Life
Turn the Tide
Commerciëel Fictie
Geld verdienen
Commerciëel Fictie
Nivon
Commerciëel Fictie
Hooghiemstra
Real Life
Fonds voor Cultuurparticipatie
Fictie
Man Bijt Hond: Nieuwsjager
Televisie
Man Bijt Hond: Man in Vrouwenkleding
Televisie
Man Bijt Hond: Gabber
Televisie
Man Bijt Hond: Man in Rolstoel
Televisie
Man Bijt Hond: Don&Diana
Televisie
Man Bijt Hond: Don&Diana
Televisie
Utrechts Landschap – TVC
Commerciëel Fictie
ExamenOverzicht
Commerciëel Fictie
Prison Escape – Trailer
Commerciëel Fictie
Yarden – Stephan
Commerciëel Fictie
Pels Rijcken
Fictie
Nederlands Filmfestival – Aftermovie
Commerciëel Real Life
HEMA
Real Life
Morgen is er Zon (gerealiseeerd)
Scenario
Yarden – Youtube Snack
Real Life
El Salvador (gerealiseerd)
Scenario
NOC*NSF
Commerciëel Fictie
Zin in Zorg
Commerciëel Fictie
Staatsloterij
Fictie
Rijkswaterstaat
Commerciëel Fictie
Mission Statement BLIK
Fictie Onafhankelijk
Prison Escape – Keizer
Commerciëel Fictie